MENU

Flyer for Padmini

1262
1

Miért ez kerül a szórólapra plakátra? A Padmini egy Odissi táncot  egy indiai klasszikus szakrális táncot művelő csoport.

Indiában a klasszikus táncművészet, a templomok meghitt világában, a szertartások fontos részeként jött létre, mint az imádat megnyilvánulása, karöltve a zene és a vallási irodalom évezredes hagyományaival.

2000 éves történetének alapjai több szanszkrit nyelven íródott műben olvasható. Abhinaya darpana,  a kifejezés tükre, és a Natya Sásztra a tánc kézikönyve, amely mind a mai napig a táncosok, guruk “bibliája”.

Nem mindegy tehát hogy mi kerül a nyomtatott médiára. Ennek a nyomatnak a színvilágát az odissi táncosnők élénk díszes ruháinak színe határozta meg.  Mivel a ruhák ékszerek és a smink színe nagyon domináns ezért nem választhattam a képbe semmilyen azoktól elérőt.   A háttér mintája a tradicionális henna motívum lett, és az indiai építészet  elemeit sugalló boltívek. A rendezvényt támogatók tarka változatos logóinak beépítése ebbe a színkavalkádba külön feladatot jelentett.