Hogyan indíts Pinterest fiókot?

 

Ma már elengedhetetlen része a tudatos online marketingnek a Pinterest csatorna profi beállítása.

“A Pinterest egy amerikai közösségi képmegosztó weboldal. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a regisztrált felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással. Az oldal önmeghatározása szerint arra való, hogy összekösse a világot azon képek által, melyeket a felhasználók fontosnak tartanak”  /Wikipédia/

 

A Pinterest egy speciális célközönséget kínál, akiknek bemutathatod a tartalmaidat. Az érdekes tartalmak ráadásul nagyon gyorsan terjednek a platformon, mivel itt nagy hangsúlyt kapnak a megosztások (ismételt pinelések).

Ez nagyon gyorsran generál organikus forgalmat a webshopodba, weblapodra. Nézzük a lényeget!

Pinterest alapfogalmak

1. Pin

A pinek a Pinteresten megosztott tartalmakat jelentik. A „pinelés” ezen tartalmak megosztását jelenti a pinterest oldalon. A pin angolul gombostűt jelent, a pinning („pinelés”) egy emlékeztető feltűzését egy tűvel.

2. Pinterest Tábla

A táblák tetszés szerint létrehozható gyűjtemények, amelyek segítenek a felhasználók pinelt tartalmainak rendszerezésében – a táblákra „tűzöd ki” ezeket a pineket vagyis az általad fontosnak ítélt tartalmakat.

3. Titkos tábla

A titkos tábla ugyan úgy működik, mint a normál tábla, de titkos vagyis csak te láthatod ezt a tartalmat. Remekül használhatod ötletek gyűjtögetésére. A titkos táblákat megoszthatod más felhasználókkal is, meghívásos módszerrel.

4. Csoporttábla

A csoporttáblák olyanok, mint a normál táblák, de egyszerre több személy is pinelhet rájuk tartalmakat. Így csapatmunkára is jó, ha közös ötleteket kerestek egy projekthez.

5. Újrapinelés

Ahogy a pinelés egy tartalom megosztása, úgy az újrapinelés egy valaki  más által pinelt tartalom újramegosztása. Ha találsz valami érdekeset a képfolyamban, kitűzöd egy saját táblára is, így azt a te követőid is meglátják majd.  A táblákat tematikusan lehet összeállítani,  példáuk karácsony tábla, lakberendezés tábla, vizfestés tábla.

A pinterest fiók létrehozása és beállítása

Ahhoz, hogy megkezd a marketinges munkádat  a Pinteresten, először is szükséged lesz egy üzleti fiókra. Az üzleti fiókok ingyenesen létrehozatóak, és  olyan praktikus funkciókat kínálnak a felhasználóknak, mint a analitikák, a bővített pinek, kiemelt bejegyzések. Ezek nélkül nem tudod kihasználni a  Pinterest lehetőségeit, készítsd el  az üzleti fiókodat.

Üzleti  fiók létrehozása Pinteresten

Az üzleti fiók használatával jelentősen felgyorsíthatod a márkaépítést Töltsd ki az adataidat
Ha fiókod használatra kész, a beállítások között töltsd ki a profiladatokat. Feltölthetsz profilképet, illetve megadhatod a tartózkodási helyedet és más hasznos információkat is a leendő követőid részére.

Hitelesítsd webhelyedet a pinterest számára

Hitelesítés nélkül a Pinterest analitikáit nem nézheted meg.

  1. Keresd fel profilod beállításait, navigálj a Webhely igénylése részhez.
  2. Add meg webhelyed pontos adatát a kijelölt mezőben, majd kattints a Webhely igénylése gombra.
  3. Ez után megjelenik majd egy ablak, amiben a Pinterest végigvezet az igénylési folyamat lépésein – további információkat IDe KATTINTVA olvashatsz a folyamatról.

Igényelj bővített pineket

A bővített pinek olyan pinek, amik plusz információkat tartalmaznak egy normál  pin információin felül. A bővített pineknek jelenleg négy fajtáját különböztetjük meg termékpin, cikkpin, receptpin, alkalmazástelepítési pin.

A bővített pinek megigénylése

Mielőtt elkezdhetnéd használni a bővített pineket, először is igényelned kell egy egyedi  jelölőkódot a Pinteresttől, amelyet el kell helyezned  weboldalad forráskódjában Ehhez e lépéshez kérheted a  webfejlesztőd segítségét.

Amint ez kész, validálhatod első bővített pinedet. Ezt IDE KATTINTVA teheted meg.

Az oldalon lévő mezőbe be kell másolnod a tartalmad URL-jét, amiből bővített pin szeretnél csinálni, majd rá kell nyomnod a Validate gombra. Nem sokkal később a mező alatt megjelenik egy angol nyelvű üzenet, ami „Your Pin’s been validated!”
Ez az üzenet azt igazolja, hogy a rendszer jóváhagyta kérelmedet a bővített pin létrehozásához.

A következő lépésben  elbírálják a tartalmat, amit szeretnél bívőtett pinné alakítani. Ehhez Kattints az Apply now szövegre Az elbírálás ezt követően 2-3 hetet is igénybe vehet, ezért érdemes rendszeresen ellenőrízni.

Pinterest tábláid létrehozása

Ha először használod a pinterestet, akkor most jött el az a pillanat, hogy elkészítsd első tábláidat, amikre a pineket fogod kitűzni. Első körben érdemes nagyjából 6-8 táblát létrehozni  minden táblára kell  6-9  darab  pin hogy jól nézzen ki.

A táblák nevei  egyben kulcsszavak, melyek a tábla tartalmára utalnak.  A táblák nevei kereshetőek a pinteresten és a keresőmotorok is felsorolhatják őket találataik között.

A Pinterest javaslata alapján ajánlott átfogó témában és szűkebb témában egyaránt létrehozni a tábláidat. Itt érdemes alkalmazni a marketnig szövegírás, vagy SEO szövegírás szabályait.

A weblapodra alkalmazott kulcsszó kutatás eredményeit nyugodtan felhasználhatod itt a pinterest táblák és pinek neveihez címeihez.

 Tartalmak pinelése

A tartalmak rendszeres megosztása a Pinteresten is kulcsfontosságú. Tartalomstratégiád kialakításakor tartsd észben, hogy habár fontos saját tartalmaid rendszeres megosztása, éppen olyan fontos, hogy időnként mások pineit is újrapineld, illetve hogy megoszd tartalmaikat tábláidon. Kövess másokat és ők is követni fognak téged, ezzel meg fog nőni a követő táborod és egyre többen látják a tábláidat.

Tedd közzé a Pinterest oldaladat

Oszd meg a pinterest profilodat és a tábláidat a Facebookon és más hálózatokon is, helyezd el  a  Pinterest profilodra vezető ikont emailjeid lábjegyzetében, add hozzá a linket webhelyed kapcsolati részéhez, a Facebook profilodon, a YouTube csatornádon, kösd össze az összes közösségi média profilodat egymással.

Ha szeretnéd mindezt kiszervezni mert KELL NEKED  de sajna NINCS RÁ IDŐD,  inkább a boltoddal foglalkozol,  akkor keress meg, tudok segíteni a pinterest SEO-ban, teljes oldal összerakásban karbantartásban, SEO szövegírásban.
06 70 268 42 55 

Látványos Pinterest sikereket kívánok!

.

1 thought on “Hogyan indíts Pinterest fiókot?”

  1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük