MENU
+36 70 268-4255;

Facebook képek méretezése, ajánlások, ingyenes képlelőhelyek!

Ezt a cikket  nem a profi képszerkesztők kedvéért írom meg, hanem  felhasználóknak, segítség képen  a sikeres képmegosztásokhoz.
A facebook a következő ajánlást teszi közzé saját oldalán az optimális jól olvasható képméretezéssel kapcsolatban:

Az alábbi irányelvek segítségével úgy tudod kialakítani a hirdetést, hogy a Facebookon mindenhol jól mutasson. A javasolt képméret használata biztosítja, hogy a kép mindig jó minőségben jelenjen meg. A javasolt szöveghosszúság azt adja meg, hogy a kisebb képernyőkön hány karakternyi hirdetésszöveg jeleníthető meg.

  • Javasolt képméret: 1200 x 628 képpont
  • Képarány: 1,9:1
  • Szöveg: 90 karakter
  • Cím: 25 karakter
  • Hivatkozás leírása: 30 karakter
  • A képen minél kevesebb legyen a szöveg.

Eddig az idézet.
Most magyarázatot adok a szöveg mennyiségének korlátozására. A facebook egy közösségi oldal, és igyekszik az élményt javítani. Megállapították hogy a képre írt szöveg optimális mennyisége a kép 15-20 % át fedheti le. Ekkor még nem romlik az élményindex. A túl sok szöveget bünteti a facebook azzal hogy ha szabálytalanul hirdetsz csökkenti a hirdetésed elérhetőségét. Megnézheted, hogy a hirdetéshez tartozó képen található szöveg mennyisége hogyan befolyásolja a hirdetés elérését.

Az egyszerű fotók megosztása esetén, amikor nem fizetett hirdetésről van szó,

elég ha a képed méretét okosan állítod be. Nem ajánlott álló formátumú képeket megosztani. A képed legyen fekvő, és legyen a fenti arányú vagy ahhoz hasonló 1200 pixel széles, és 630 pixel magas. Ne írj rá nagyon apró betűket mert aki telefonon nézi képtelen lesz elolvasni. Ha sok szöveget akarsz közzé tenni akkor  a Facebook oldalon oszd meg a figyelemfelkeltő szöveggel ellátott jó minőségű képet, és tegyél linket a saját weboldalad felé. A sok szöveges infó legyen inkább a saját weboldaladon leírva. Vagy a kép melletti leírásban helyezd el a hosszabb szöveget!

Jó példát mutatnak erre a mezeskalacs.hu weboldalt működtető, Petrits család facebook oldalán megosztott képek. Kiváló arányérzékkel szép fotókat osztanak meg és a közlendőt a fotó mellé írják ki.

A hosszú szöveges közlendőt ízlésesen tálalja a Családállítás-Géczy Anikó facebook oldal is. Itt a fotók ragadják meg a figyelmet, és elviszik az olvasót a szöveghez.

A saját szakterületedhez kapcsolódó ingyen letölthető szépséges  Stock fotókkal, vagy grafikákkal Te is könnyedén feldobhatod a facebook oldaladat.

Ingyenes fotólelőhelyek :

Facebook borító fotó, vagy grafika  méretei: 851 x 315 px
Facebook profil kép mérete: 180 x 180 px
Facebook megosztott kép mérete: 1200 x 630 px
Facebook megosztott link méretek: 1200 x 627 px
Facebook kiemelt kép méretei: 1200 x 717 px

Hozzászólás/Leave a Comment!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük